Over Ons

Horecaondernemer Klaas Hofstede heeft bedrijven in Groningen en Oostwold (Westerkwartier). Hij ontfermt zich nu over zijn eerste liefde: De Driesprong in Slochteren.

Onder kleurrijke fantasienamen was horeca-ondernemers de voorbije jaren beroepsmatig een kort leven beschoren in het karakteristieke horecapand op de hoek van de Hoofdweg met de Noordbroeksterweg in Slochteren.

Het harde wit en de rode belettering op de gevel hebben inmiddels plaatsgemaakt voor oud-Hollands groen (borggroen) en okergeel, de kleuren van de Fraeylemaborg. Morgen heropent de cafetaria met plateservice onder de bekende, bewezen naam De Driesprong, voorafgegaan door de hedendaagse toevoeging Gasterij.

Laagdrempelig

Het restaurant volgt met ingang van september. ,,Laagdrempelig, met een goede menukaart met daarop eerlijke, eenvoudige producten uit de streek. Je kunt hier straks, begeleid door een goed glas wijn, beneden de twintig euro eten zodat je thuis niet hoeft te koken’’, aldus horecaondernemer Klaas Hofstede (57).

De wedergeboorte van De Driesprong vindt plaats zeventien jaar nadat Hofstede in 2001 de brui aan het gelijknamige café op die plaats gaf. Een café dat hij in 1990 overnam van zijn opa en oma Klaas en Antje Hofstede. Hier dekte hij met van zijn eerste werkgever geleende tafellakens en bestek, zijn eerste tafels.

Emotion Events

Daarna zocht Hofstede zijn heil in het Eemshotel in Delfzijl. Vervolgens runden zij samen ook nog restaurant De Boerderij naast de Fraeylemaborg in Slochteren. Momenteel drijven zij onder de naam Emotion Events een cateringbedrijf vanuit Groningen. Een café wordt De Driesprong niet meer. Daar is Hofstede, vindt hijzelf, met 57 jaar inmiddels toch te oud voor. ,,En wijs genoeg om er niet als een blind paard in te gaan.’’

Hofstede is ook eigenaar van Eetcafé Het Witte Paard in Oostwold (Westerkwartier). De daar gehanteerde bedrijfsfilosofie sluit naadloos aan op wat er in Gasterij De Driesprong moet gebeuren. Eenzelfde concept voor zowel Oostwold als Slochteren, maakt dat Hofstede de synergie met betrekking tot personeel en inkoop volop kan benutten.

Mensen naar de zin maken

Hofstede: ,,Het is mijn roeping om het mensen naar de zin te maken; lekker eten voor een een betaalbare prijs. Dan zeggen mensen wel eens tegen mij; Klaas, je geeft teveel weg! Dat kan wel zijn, maar je krijgt het ook terug. Dat is mijn filosofie: als je goed bent voor mensen, komt dat terug en in die fase zit ik nu.’’

Het zalencentrum in De Driesprong komt beschikbaar voor feesten en partijen. Hofstede ziet artiesten- en dansavonden en oktoberfeesten in het verschiet. Hij wil de verenigingen graag terug. ,,De mooiste zaal van Midden-Groningen’’, aldus Hofstede. ,,Horeca is mijn lust en mijn leven, een prachtig leven, als je er de kans toe krijgt.’

Uit Dagblad van het Noorden, 10 augustus 2018